Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми харчи много масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми харчи много масло

Колата ми /Alfa 33 1.4 Boxer/ се оказа, че харчи много масло. Карам я от близо 1 година и за това време съм изминала някаде към 5-6 000 км. От както разбрах един ден че не е останало много масло в двигателя постоянно й доливам по 100-200 грама преди да тръгна на по-дълъг път.
    Къде мислите, че е проблема и какво ще ме посъветвате
    Благодаря ви предварително.

Казаха ми, че трябва да се сменят гумичките на клапаните, но дали е само това!!?!?

Comment

Дали има и друга причина ще стане ясно след като смениш тея гумички

Общо взето хронологията е:
      1. вложки (гумичките)
      2. Сегменти (маслени)
      3. Основен ремонт

последните две не ти ги препоръчвам
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Re: Колата ми харчи много масло

Първоначално публикувано от Alexa
        Колата ми /Alfa 33 1.4 Boxer/ се оказа, че харчи много масло. Карам я от близо 1 година и за това време съм изминала някаде към 5-6 000 км. От както разбрах един ден че не е останало много масло в двигателя постоянно й доливам по 100-200 грама преди да тръгна на по-дълъг път.
        Къде мислите, че е проблема и какво ще ме посъветвате
        Благодаря ви предварително.
        Прегледай дали има течове от семерингите на разпределителните валове и картера,там обикновено има теч ако при смяната на ремаци не са сменени семерингите.Разход на масло 0.8-1л на 8000-1000км или от смяна до смяна е нормално за боксер и не трябва да се плашиш
        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
        0899832271 Сашо

Comment

Благодаря ви за съветите. Ще сменим първоначално гумичките и ще видим резултата. Надявам се да се стига до другите 2 неща

Comment

Първоначално публикувано от Alexa
            Благодаря ви за съветите. Ще сменим първоначално гумичките и ще видим резултата. Надявам се да се стига до другите 2 неща
            Ефекта от смяна гумички ще бъде една голяма нула На по стария двигател дори заводски на испускателните клапани няма гумички.
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

Working...
            X